Tomašević odgodio uvođenje novog sustava odvoza otpada do 1. listopada

Na redovnoj konferenciji za medije gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je odgodu uvođenja novog sustava odvoza otpada. Datum se s 1. srpnja pomiče na 1. listopada, objavio je gradonačelnik.

-Želimo da sustav bude dobro pripremljen – rekao je Tomašević, a komentirao je i proces pregovora oko prodaje vrećica za otpad s trgovačkim lancima u kojima će se prodavati. Kako za sad stvari stoje, prodavat će se u Tisku, Konzumu i Sparu, kazao je Tomašević.

-Usprkos inflaciji, dogovorena se cijena neće mijenjati. Ostaje dvije kune za 10 litara, četiri za 20 litara i osam za 40 litara- rekao je.

U gradu je trenutno 122000 spremnima za otpad što je previše pa će se dobar dio toga maknuti s javnih površina. Voditelj podružnice Čistoća Davor Vić priznao je pak probleme s odvozom komunalnog otpada.

-U zadnjih pet godina, naglasio je, Čistoća nije kupila ni jedan kamion.-Neka od vozila su iz sredine 90-h pa je teško predvidjeti kakvi će biti kvarovi, no Holding je stabilizirao poslovanje pa je sada lakše nabaviti dijelove. Raspisan je i natječaj za nabavku 15 novih vozila i to je dio trogodišnjeg plana za nabavku 60 novih vozila. Sada nam 17 vozila radi bez prestanka. Idemo i u najam vozila koja dolaze tijekom kolovoza- najavio je Vić. Govorio je i o nedostatku terenskog kadra u podružnici koju vodi.

-Započeli smo proces zapošljavanja 50 komunalnih radnika i očekujemo da ćemo do kraja mjeseca oformiti – rekao je.

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr