Svim radnicima koji čiste naše gradove sretan Svjetski dan odvoza otpada!

Razvijene zemlje svijeta današnji datum, 17. lipnja slave kao Dan odvoza otpada. Njegovim obilježavanjem nastoji se izraziti zahvalnost radnicima koji svakodnevno vode brigu da naši gradovi, rijeke, mora i planine ostanu čisti. Usprkos tome što se njihov rad često omalovažava, radnici tvrtki poput zagrebačke Čistoće rade težak i iznimno važan posao te su prijeko potrebni u modernom svijetu.

Global Garbage Day u SAD-u je prvi puta obilježen 2011 na poticaj Johna D. Arwooda, vlasnika specijalizirane tvrtke za gospodarenje otpadom koji ej uvidio da njegovi radnici ne dobivaju dovoljno priznanja za svoj posao pa je pokrenuo i osobno financirao obilježavanje ovog dana. Osam godina kasnije on ej preimenovan u “Waste & Recycling Workers Week”; odnosno u Tjedan radnika u poslovima s otpadom i recikliranjem. U našem susjedstvu, dan otpada obilježava se u Beču, a radnicima u komunalnom poduzeću MA 48 čestitku ej uputio gradonačelnik Michael Ludwig.

„Za mene kao gradonačelnika posebno važno naglasiti koliko je cijeli Beč danas na njih ponosan. Prije dvije godine uspio sam ispuniti svoju osobnu želju iz djetinjstva i cijeli dan biti na cesti kao radnik MA 48. Tada sam na najbolji način doživio važnost njihovog rada i uvjerio se koliko ih Bečani i Bečanke pozitivno doživljavaju. I to s punim pravom jer MA 48 je važan dio naših komunalnih službi od općeg interesa – izjavio je bečki gradonačelnik, a i mi ovim putem svim radnicima u odvozu otpada čestitamo njihov dan!

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr