Pavlović o zbrinjavanju otpada: Stihijskim idejama se ugrožava kvaliteta života i zdravlje građana

Zagrepčani odvoz otpada više ne bi trebali plaćati prema kvadraturi stana, nego prema količini smeća. Novi sustav razdvajanja, odvoza i zbrinjavanja otpada stupa na snagu 1. srpnja, dakle u srcu ljeta.
– Najveći problem stvara zbrinjavanje glomaznog otpada, zato što gradska vlast još uvijek nije našla kvalitetan način u skladu s gospodarenjem glomaznog otpada, naglasio je u HRT-ovom ‘Studiju 4’ Josip Pavlović iz Udruge “Ekologija grada”.
Kako kaže kapaciteti na Jakuševcu za zbrinjavanje glomaznog otpada su pretrpani preko svih mjera i prijeti strah od samozapaljenje otpada.
– Prema saznanjima, upitno je hoće li plan odvoženja otpada krenuti, kako je obećano, s 1. srpnjem. Što se tiče podzemnih spremnika, grad već u 90 posto grada ima infrastrukturu za to, no oni ne dolaze u obzir. Svi spremnici će biti držani u stambenim zgradama, što, kako kaže nije rješenje.
Pavlović je naglasio kako rješenja postoje, ali stvari se moraju raditi planski. Kako kaže, gospodarenje otpadom je strategijsko pitanje i planovi se moraju raditi na dugoročni period.
– Stihijskim idejama se ugrožava kvaliteta života i zdravlje građana, zaključio je.

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr