Na odlagalištu otpada Prudinec-Jakuševec u 2023. godine prije odrona postupalo se nestručno i nezakonito

Objavljujemo rješenje državnog inspektorata Republike Hrvatske koje dokazuje da se na odlagalištu otpada Prudinec-Jakuševec u 2023. godine prije odrona postupalo nestručno ali i nezakonito

Ovi dokumenti predstavljaju još jedan dokaz i potvrda naših višegodišnjih tvrdnji da se dolaskom nove gradske vlasti na odlagalište Prudinec-Jakuševec postupa nestručno, ali i nezakonito. Naime, da se odlaže otpad koji se prema zakonu i pravilima struke ne smije odlagati, što za posljedicu ima prvenstveno nesnosan smrad i narušenu kvalitetu života na području grada Zagreba, ali je posredno uzrokovalo odrone u studenom i prosincu, koji su završili tragično.

Sada se potvrđuje da se postupalo i suprotno građevinskoj dozvoli, te da su razmjeri postupanja odgovornih ljudi u Gradu zagrebu i u gradskim poduzećima na razini koja bi se očekivala od ozbiljnih kriminalnih organizacija.

Dokument koji objavljujemo dodatno objašnjava zbog čega je Sandra Benčić, predsjednica Saborskog odbora za zaštitu okoliša, odgodila tematsku sjednicu zakazanu za 24. siječnja. Pojavljivanje ovog dokumenta uvelike bi inkriminiralo njene stranačke kolege – prije svega Tomislava Tomaševića, koji je za cijelu situaciju na Jakuševecu najviše i odgovoran.

Nadamo se da će državne institucije, državni inspektorat, ali i državno odvjetništvo, napokon reagirati, i da će se sjetiti kako je zbog znatno manjeg ekološkog incidenta u Osijeku prošle godine hitno sazvan Saborski odbor kojim je predsjedala ista ta Sandra Benčić.

Također kako je uhićena odgovorna osoba tvrtke na čijem se zemljištu dogodio incident, te je podignuta kaznena prijava, a za znatno veći ekološki incident – ovaj u Zagrebu – koji na štetu građana i dalje traje, jer šest mjeseci od odrona sve stoji i dalje kako je bilo i svakodnevno dolazi do daljnjeg zagađenja zraka i tla, i više je osoba ozlijeđenih (neke teže) do dana današnjeg još nitko nije odgovarao već se samo i dalje svi prave kao da se ništa dogodilo nije.

RJEŠENJE PREUZMITE NA OVOME LINKU

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr