Kod Siska se skladištio otpad iz Zagreba!

Ekološka tema kojom smo se bavili u Vrbovcu Samoborskom – nepravilno i nezakonito postupanje tvrtke Royal Media d.o.o., koja je na toj lokaciji prekršila gotovo sva pravila o gospodarenju otpadom, dobila je ovih dana čudan nastavak.
Kao što smo izvijestili članove udruge na webu i Facebooku, ali i svu zainteresiranu javnost, spomenuta tvrtka je zbog zatrpavanja Vrbovca Samoborskog otpadom dobila dvije kazne državnih inspekcija i zabranu rada u Zagrebačkoj županiji. Međutim, to nije kraj: od članova u Sisku smo dobili dojave da se na drugoj lokaciji iste tvrtke, u Sisku, skladište ogromne količine glomaznog otpada.
Na naše iznenađenje – otkrili smo da je riječ o otpadu iz Zagreba, koji se upravo poništenom odlukom Gradske uprave prevozio iz Zagreba u Sisak, a onda natrag iz Siska na Jakuševac.
Iz tog razloga su članovi udruge zatražili na uvid Ugovore između Zagrebačkog Holdinga  i Royal Media d.o.o., te smo iste uspjeli dobiti na uvid u prostorima podružnice Čistoća u četvrtak 07.10.2021. godine. Zbog interesa javnosti i ispravnog informiranja članova udruge o našim aktivnostima i akcijama, dokumente dobivene na uvid objavljujemo u preslici:

KONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr