Grad dopušta namjerno uništavanje zelenila na gradskoj površini u dvorištu škole na Knežiji

Oluja u Zagrebu nedavno je uništila preko 1000 stabala i gradska vlast obećala je zasaditi barem isto toliko da nadoknadi štetu. Istovremeno, ta ista gradska vlast šuti i prelazi preko namjernog uništavanja zelenila i stabala na gradskim površinama.
Posljednji napad dogodio se u petak 11. kolovoza dok se ekipa kupala na moru, a grad je zjapio prazan – valjda kako bi sve prošlo ispod radara. Tog jutra koordiniranom akcijom krenulo se devastirati zelenilo u dvorištu gradske osnovne škole Matija Gubec na Knežiji. Sve kako bi se oslobodio prostor za gigantske reklamne panoe i led displeje od ukupno 150 kvadratnih metara.
U udruzi već duže vrijeme primjećujemo koliki je nemar prema gradskom zelenilu i kako polako, ali kontinuirano nestaju stabla ucrtana u katastru zelenila Grada Zagreba. Ipak, ovaj posljednji događaj je posebno strašan jer se događa u skladu s ugovorom kojeg je potpisao sam gradonačelnik, a sve uz odobrenje gradskog pročelnika Kordića.
Ludilo ide toliko daleko da se u ugovoru predmetna površina ne prepoznaje kao gradska, iako to zemljišno-knjižni dokumenti opovrgavaju. Ludilo je zaista otišlo predaleko.
Na javnom gradskom zemljištu u dvorištu osnovne škole, naša zelena vlast dopušta rušenje stabala zbog reklamnih panoa.
Tko je tu lud?

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr