Ekologija grada: požar kakav upravo gori u Sisku prijeti i Vrbovcu Samoborskom

U Sisku je u nedjelju poslijepodne buknuo veliki požar. Vatra je na podružju skladišta tvrke ‘Royal media’, znamenite po tome što je grad Zagreb s njom prošle godine sklopio direktnu pogodbu o drobljenju zagrebačkog otpada, pa prijevozu natrag na Jakuševac, zbog koje je protiv Tomislava Tomaševića kasnije podnijeta kaznena prijava udruge ‘Ekologija grada’.
Tvrtka ‘Royal media’ ima vrlo sličnu situaciju u Vrbovcu Samoborskom, gdje joj je odlukom državnog inspektorata zatvoreno skladište. Skoro godinu dana otkako je upravni odjel Zagrebačke županije za prostorno uređenje i zaštitu okoliša ukinulo dozvolu tvrtki Royal Media i naložilo da raščisti prekomjerne količine otpada koje su nagomilali na području Vrbovca Samoborskog, situacija se tamo i dalje nije pomakla s mrtve točke. Novim dolaskom toplog vremena, stanovnicima tog malog pitomog mjesta prijeti nova najezda štakora, nametnika, ali i prava ekološka bomba pod njihovim prozorima – požar jednak ovome koji upravo gori u Sisku, upozoravaju u udruzi Ekologija grada.
“Nešto iza 17 sati planuo je požar u Novom Pračnu, na području hale tvrtke Royal Media koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada. U tijeku je gašenje nakon čega će biti obavljen očevid. Policija je obaviještena kao i inspekcije…”, objavio je portal Sisak.info, a očevidci kažu da je na terenu devet vatrogasnih vozila.
Foto i video: ekologija-grada.hr

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr