Dobrović: koja je svrha odvojeno prikupljati ako ga nemate gdje obraditi?

Bivši ministar zaštite okoliša i gradski zastupnik Domovinskog pokreta Slaven Dobrović u razgovoru za Direktno tvrdi da bi “novi način prikupljanja otpada bio ostvariv i realan da je nova gradska vlast ovoj reformi sustava gospodarenja otpadom pristupila cjelovito”.

“Ići u pojačano odvojeno prikupljanje otpada bez dovoljnih kapaciteta za kompostiranje te bez sortirnice za suhe reciklabilne tvari je neshvatljivo, posebno za nekadašnjeg glavnog kritičara pokojnog (MilanaBandića koji je tom logikom sustav doveo u gubitke i kaotično stanje”, kazao je te dodao:

“Pitam se koja je svrha odvojeno prikupiti otpad ako ga nemate gdje obraditi i time oživotvoriti kružno gospodarenje otpadom za što se nova administracija samo deklarativno zalaže. Ovo nije jedini nedostatak te ovim pristupom grad srlja u novu krizu s otpadom, a bez izgleda za bitno i inače nužno poboljšanje sustava”.

Dobrović je objasnio kako bi se građani “i mogli i htjeli pridržavati novog načina prikupljanja koji ima za cilj što veću efikasnost iskorištenja kružnog potencijala otpada jer bi to bilo u interesu i njima i pružatelju usluge”.

Leave a commentKONTAKT

BRZI KONTAKT

+385911850000

PODACI

UDRUGA EKOLOGIJA GRADA

OIB: 59899518967

Ulica kneza Višeslava 13, Zagreb

EMAIL

info@ekologija-grada.hr

www.ekologija-grada.hr